Foshnja siriane e plagosur rëndë bëhet simbol i fëmijëve vuajtës (FOTO)

31

Një imazh i një fëmije sirian të plagosur rëndë, nëna e të cilit u vra në një breshëri plumbash nga forcat qeveritare të Bashar al-Assad, ka shkaktuar një shpërthim solidariteti në Twitter dhe platforma të tjera të mediave sociale.

Fëmija tre-mujor, i njohur vetëm me emrin e tij të parë Karim, humbi syrin e majtë dhe pësoi plagë në kafkën e tij si pasojë e sulmeve ushtarake në periferi të Damaskut të Gutas Lindore.

Një portret i Karimit nga siriania Fares Jasem, e cila përshkruan një trëndafil që mbulonte plagët e fëmijës, ndihmoi në mbledhjen e ndërgjegjes së medias sociale për gjendjen e vështirë të djalit, ndërsa disa që e përshkruanin atë si një simbol të fëmijëve vuajtës në Siri që kanë pësuar që nga lufta civile e cila filloi në vitin 2011.

Aktivistët nisën një numër hashtagëve në solidaritet me Karim, duke përfshirë #SolidarityWithKarim dhe #StandWithKarim. Përdoruesit e Twitter-it postuan fotografi të tyre me një dorë që mbulonte një pjesë të syve të tyre, raporton “Al Jazeera”.

Ata që morën pjesë ishin Bana al-Abed, një refugjat sirian, i cili u ngrit në rang ndërkombëtar për tweetet e saj dhe video bloget e qytetit të Aleppos gjatë luftimeve midis rebelëve dhe trupave qeveritare atje në vitin 2016.

Të tjerë përfshinin përfaqësuesin e përhershëm britanik në OKB, Matthew Rycroft, i cili paraqiste një foto të botuar nga Zyra Britanike e Jashtme që mbulonte një nga sytë. Monitorimi Sirian për të Drejtat e Njeriut, një monitor i bazuar në luftën e Sirisë, vë numrin e përgjithshëm të viktimave nga lufta e Sirisë në rreth 500,000 njerëz.

Comments are closed.