“Ford” shpik bulonat anti grabitje

0

Mbërrin zgjidhja kundër vjedhjes së disqeve të automjeteve dhe kjo i takon kompanisë ”Ford”. Inxhinierët e kompanisë kanë zhvilluar disa bulona revolucionarë anti vjedhje, nëpërmjet teknologjisë 3D.

Së bashku një nga furnizuesit kryesorë EOS me cilësi të lartë, ”Ford” ka krijuar bulona anti vjedhje, strukturat e brendshme të së cilës merren përmes teknologjisë 3D, nga vala e zërit të pronarit të automjetit. Në fakt, ashtu si skanimi i gishtave tek celularët, edhe zëri i një personi mund të përdoret si një mjet i identifikimit biometrik.

Inxhinierët regjistruan zërin e shoferit për të paktën një sekondë, ndërsa ai lë mesazhin zanor në mënyrë që më pas softueri ta njohë atë dhe të zhbllokojë rrotat për të vazhduar rrugëtimin

Comments are closed.