FLUTURA AJDARI: Vlerësoj origjinalitetin (FOTO)

16

E re dhe shumë entuziaste, është kjo vajza nga Tetova e cila ka nisur karrierën muzikore si një këngëtare profesioniste. Flutura Ajdari deri më tani ka realizuar disa projekte muzikore e shumë të tjera i ka në pritje e këto i tregon në një bisedë të realizuar për InfraRed të gazetës KOHA

Bisedoi: Blerand REXHEPI

KOHA: Kush është Flutura jashtë skenës, pasi keni një identitet muzikorë?

Jam njësoj edhe në jetën e përditshme, më karakterizon e njejta thjeshtësi, vetëm se skena kërkon përkujdesje më të madhe dhe ka emocione të forta.

KOHA: Mbani mend këngën e parë që keni kënduar dhe si ka nisur pasioni për muzikë?

Që e vogël mbaj mend improvizimet e para që bëja me veglat që gjeja nëpër shtëpi, në fillore kam kënduar këngën Kanarina me të cilën jam paraqitur në koncerte për fëmijë.

KOHA: Po zhanri që pëlqen më shumë?

Të gjitha zhanret i dëgjoj, më të preferuarit e mi janë pop dhe rock, por dëgjoj me ëndje edhe muzikën popullore.

KOHA: Dashurisë a i këndon?

Po edhe secilës temë tjetër që paraqet interes, nevojë dhe ndjellë kureshtje në publik, tek e fundit secili që merret me art e ka mision t’i vë në dukje këto fenomene shoqërore.

KOHA: Si e nise vitin dhe cili është projekti i fundit që ke realizuar?

Për fat të keq nuk është lehtë të ia dalësh në fund një projekti muzikor sot, krahas shpenzimeve të majme që nuk je i sigurt nëse do bëjnë rrotacion, raportet njerëzore dhe kolegiale sa i përket bashkëpunimeve janë shumë të vështira, duhet të bësh kompromise të shumta, megjithatë në vazhdimësi bëj projekte për muzikën edhe pse unë me profesion primat jam arkitekte dhe jam e përkushtuar në atë pjesë, projekti i fundit për momentin është ai i Këngës Magjike, ‘Vjeshtë e vonuar’.

KOHA: Po mbështetja jote kryesore?

Familja.

KOHA: Me kë punon projektet muzikore?

Jam e hapur për secilin bashkëpunëtorë, e rëndësishme është që të del një projekt i mirë dhe të dalim të kënaqur të gjithë.

KOHA: Mendimi juaj për emrat e rinj të skenës muzikore?

Mund të them përgjithësisht pozitiv edhe pse kam shumë rezerva në mënyrën e të interpretuarit të këngëve sot me të gjitha elementet përbërëse, unë jam pro ecjes me trendet botërore por mbi të gjitha vlerësoj origjinalitetin.

Comments are closed.