Fitimi, feja apo interesi strategjik?!

Shkup, 14 maj – Në Ballkan, vitet e fundit ka një fluks të projekteve të mëdha investuese në sektorin e paluajtshëm, në shërbime, bujqësi, turizëm dhe në veprimtari të tjera në të cilat si investitorë janë paraqitur kompani nga vendet arabe, para se të gjithash nga vendet e Gjirit Persian, shkruan gazeta KOHA. Kështu, kompania e investimeve “Dubai” në maj të vitit të kaluar ka blerë këndin e lojërave “Porto Montenegro” në Mal të Zi për rreth 200 milionë dollarë, sipërmarrësi egjiptian Samih Saviris ka investuar 1.1 milionë euro në vendpushimin luksoz “Lustika Bej”, ndërsa dhe dy investime arabe në “Horizontin blu” dhe në “Montrose Montenegro” janë në përgatitje. Ndërsa në Serbi, investimi “Beogradi… (më gjerësisht në numrin e nesërm të gazetës KOHA)