Fishta krah Imzot Bumçit-100 vjet më parë në Romë

1

Paris-Midi” i të dielës së 16 marsit 1919, në faqen kryesore botoi një shkrim në lidhje me emërimin, 100 vite më parë, të Luigj Bumçit dhe Gjergj Fishtës në delegacionin shqiptar që përfaqësonte kombin tone, në Konferencën e Paqes, në Paris, të titulluar: “Myslimanët dhe të krishterët janë dakord në Shqipëri”

Në delegacionin shqiptar të Konferencës së Paqes, janë shtuar dy anëtarë të rinj: Imzot (Luigj) Bumçi, peshkop i Lezhës dhe anëtar i Qeverisë së Përkohshme, dhe Ati Gergj Fishta, françeskan i Shkodrës dhe poet i madh kombëtar shqiptar.

Comments are closed.