Filipçe: Ka shanse serioze ndërtimi i qendrës së re klinike të fillojë deri në fund të vitit

Shkup, 25 mars – Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe sot deklaroi se  pret në afatet e parashikuara të përfundojnë të gjitha  procedurat  dhe se ka shanse serioze  themelet e  qendrës së re klinike të vendosen  deri në fund të vitit.

“Në këtë moment rishikohet studimi i fizibilitetit për lokacionin grinfild. Tashmë janë mbledhur  të dhënat e drejtorëve  të klinikave për atë si dhe çka supozojnë  dhe duan të implementojnë  në repartet e tyre, ndërsa në kuptim të sallave të reja operative, numrit të krevatëve, sipas numrit të pacientëve të cilat trajtohen  viteve të fundit. Rishikimi i studimit të fizibilitetit dhe të gjitha punëve tjera  përgatitëse  rreth tokës presim  të bëhet gati në muajin maj dhe pastaj të jemi të gatshëm edhe zyrtarisht  ta fillojmë procedurës”, tha Filipçe, duke u përgjigjur në pyetjen e gazetarëve pas konferencës për shtyp me rastin e shënimit të Ditës botërore për luftë kundër tuberkulozit.

Potencoi se rishikimi zgjat dhe punën aktuale në lidhje me tokën në komunën Gjorçe Petrov edhe këtë periudhë e shfrytëzojnë  që të përgatiten për të gjitha aktivitetet.