Ferri i luftës (FOTO)

45

Fotografë lufte kanë fiksuar në përjetësi në bardhezi imazhe të trupave të pajetë të ushtarëve dhe civilëve në xhungël, duke bërë që të mos harrohet asnjëherë horrori i Luftës së Dytë Botërore. Fotoreporteri Eugene Smith është një prej tyre, ai ka fiksuar përmes aparatit fotografik shumë pamje të rënda, të cilat nuk të lënë të harrosh kurrë luftën dhe pasojat e saj. Në 1943-shin ai u dërgua pas forcave ushtarake amerikane në betejën kundër japonezëve si korrespondent lufte për revistën “Flying”. Gjatë rrugëtimit të tij përmes Okinawa, Saipan, Guam dhe Iwo Jima ai fiksoi në kohë përpjekjet e shumë të rinjve dhe të burgosurve ndërsa ata përballeshin me brutalitetin e luftës.

Comments are closed.