Fëmija mund të humbë vetëdijen nga të të qarit

0

Edhe pse tronditëse për të parë një fëmijë që humb vetëdijen për shkak të të qarit, episode të tilla zakonisht janë krejtësisht të padëmshme, thonë mjekët.

E njohur si një mbajtje e paqëllimshme e frymëmarrjes, situata të tilla zakonisht zgjasin më pak se një minutë dhe janë rezultat i të qarit të fëmijës për shkak të dhimbjes, zemërimit ose frikës.

Të qarit mund të parandalojë hyrjen e ajrit në mushkëri, e cila shpesh përfundon në mënyrë që fëmija të humbë vetëdijen, por është mbrojtja e trupit që lehtëson muskujt në ngërç për të rifilluar frymëmarrjen.

Këto episode zakonisht përfundojnë plotësisht deri në vitin e pestë të jetës së fëmijës. Ato ndodhin në çdo fëmijë të 20-të, thotë Shërbimi Shëndetësor Kombëtar Britanik (NHS).

Prindërve u këshillohet që kur humbet së pari vetëdijen, ta dërgojnë fëmijën te mjeku për të përjashtuar mundësinë e një sëmundjeje të rëndë, siç është epilepsia.

Comments are closed.