FBI: Jemi të gatshëm për çdo kërcënim sipas bazave të demokracisë sonë

8

Uashington, 17 shtator – Drejtori i Zyrës federale për hetime (FBI), Kristofer Rej, mbrëmë deklaroi se në mbrëmjen e zgjedhjeve presidenciale në nëntor nuk ka përzierje të huaj mbi sistemin zgjedhor të SHBA-së, por që zyra me zgjuarsi i ndjek kërcënimet në bazë të demokracisë amerikane.

Shtoi se agjencitë e sigurisë së SHBA-së punojnë  të gjithë që janë kërcënim  për sistemin zgjedhor të SHBA-së të paguajnë shtrenjtë për atë.

FBI, gjtihashtu është e angazhuar me persona të zgjedhur zyrtar, komitete partiake dhe mediume sociale për shpërndarje të informatave dhe përforcim të rrezistencës (nga goditjet e jashtme).

“Ndoshta keni vërejtur, Tuiteri dhe Fejsbuku i larguan postimet  lidhur me fushatën ruse  në ndikim me përpjekjet  të paguhen gazetarët amerikane   për të postuar reklama politike pa e ditur vetë. Rrjetet sociale e kanë bërë këtë  para se të kenë ndjekje të madhe ato postime, dhe kjo është konfirmuar nga grupi operativ për ndikim të huaj (pranë FBI-së)”, tha Rej.

Ai theksoi se tani për tani nuk janë vërejtur kiber sulme mbi bazat e të dhënave të votuesve, ose mbi sistemet e përfshira  në votim të parë.

“Aq sa e dimë, asnjë qeveri e huaj  nuk ka bërë përpjekje  ta prishë numërimin e votave”, theksoi Rej dhe shtoi  – Ne me zgjuarsi i ndjekim të gjitha kërcënimet  në bazë të demokracisë sonë.

Comments are closed.