FBI-ja ka mbyllur observatoriumin, shkaku i jashtëtokësorëve?

Shpejtësia me të cilën Byroja Federale e Hetimeve (FBI) e ka mbyllur objektin i ka shtyrë një numër të madh përdoruesish të internetit të mendojnë se shkencëtarët kanë fshehur diçka mbi jashtëtokësorët. Është paraqitur teoria e re se pse FBI-ja brenda natës e ka mbyllur “Sunspot Observatory”-n në malet e Sakramentos në Nju-Meksiko, raporton “Independent”-i. Sipas gazetës, zhvillimi i ngjarjeve, bashkë me fushën e rëndomtë të hulumtimit i ka shtyrë shumë përdorues të internetit të pyeten se mos hulumtuesit kanë zbuluar diçka çfarë nuk kanë guxuar, ndërsa një kanal i YouTube spekulon se observatori rastësisht ka kapur një pjatë fluturuese.
“Sunspot obervatory” në malet Sakramento të Nju-Meksikos është mbyllur të enjten nën velin e fshehtësisë pasi evakuimit, të cilin e ka bërë FBI-ja, pa shpjegime pushtetit lokal. Asociacioni i universitetit për hulumtime atsronomike thotë se fajal është për “probleme të sigurisë në observatoriumin në majen Sakramento në Nju_Meksiko dhe është vendosur që përkohësisht ta braktisin objektin si masë e sigurisë”, kanë njoftuar nga observatoriumi në Facebook, duke shtuar se “po bashkëpunojnë me organet përgjegjëse të pushtetit”, por deri më tash nuk janë dhënë informata më të detajuara.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com