Familja që lidh LSDM-në me Alternativën (FOTO)

Deri para do kohe, Mersel Bilalli, ishte këshilltar i kryeministri Zaev. Vajza e tij – Xheneta Bilalli ishte angazhuar drejtpërdrejtë në aktivitete politike të LSDM-së, ndërsa djali, Amir Bilalli, në Forumin Rinor të partisë Alternativa

Shkup, 24 janar – Nuk janë të rralla rastet që anëtarë të një familje më të ngushtë mund të anëtarësohen dhe të jenë aktivistë partiakë në më shumë parti politike. Por ama të rralla janë rastet kur nga një familje – njëri anëtar është me një parti shqiptare, e tjetri me një parti maqedonase.

Mersel Bilalli, ish-këshilltar i Zoran Zaevit

Bëhet fjalë për familjen e ish-deputetit të PPD-së nga Gostivari, Mersel Bilalli, i njohur ndryshe edhe si kryetar i Komisionit për Ndriçimin e ngjarjeve të përgjakshme të Gostivarit në vitin 1997, ku mbetën të vrarë disa shqiptarë të pafajshëm të këtij qyteti, ndërsa qindra të tjerë u keqtrajtuan rëndë fizikisht. Si rezultat i këtij aksioni policoro-ushtarak që në atë kohë u realizua nga LSDM-ja në pushtet, u dënuan me disa vite burg edhe Rufi Osmani, Alajdin Demiri, Refik Dauti, Vebi Bexheti dhe shumë qytetarë të tjerë shqiptarë. Përkundër faktit që në krye të Komisionit ishte caktuar deputeti Mersel Bilalli, në raportin përfundimtar për ndriçimin e këtyre ngjarjeve nuk u zbuluan as vrasësit, por as përgjegjësit për tragjedinë e shqiptarëve në Gostivar. Me fjalë të tjera, raporti i Komisionit hetimor ishte thuajse i njëjti me raportin policor.

Xheneta Bilalli, anëtare e LSDM-së

Ai së bashku me vajzën e tij, Xheneta Bilalli, në zgjedhjet parlamentare të vitit 2016 ishin ndër shqiptarët më të zëshëm kundër “regjimit” të Gruevskit. Menjëherë pas ardhjes së Zoran Zaevit në krye të Qeverisë, Mersel Bilalli u emërua këshilltar i kryeministrit, ndërsa pas kësaj, vajza e saj u punësua në Galerinë e Arteve të Maqedonisë, ku drejtori është kuadër i BDI-së. Vitin e kaluar, për shkaqe ende të panjohura për opinionin, Mersel Bilalli, u largua nga detyra e këshilltarit të kryeministrit.

Amir Bilalli (në të djathtë), anëtar i partisë Alternativa

Për dallim nga babai dhe e motra, djali i Merselit, Amiri – gjithashtu është angazhuar në politikë, mirëpo jo në LSDM, por në Forumin Rinor të partisë Alternativa të Afrim Gashit. Nëse nuk është çështje e moralit politik, atëherë ky është një shembull i mirë i liberalizmit politik brenda një familje shqiptare. (koha.mk)