Fakte për zërin tuaj!

69

A tronditeni nga zëri juaj kur e dëgjoni në regjistrim?  Kjo ndodh për shkak se kur flasim, tingujt që ne bëjmë, shkaktojnë vibrim në kafkat tona, për këtë arsye zëri ynë tingëllon ndryshe në incizim.

Mund të mos jetë aq e dukshme tek vajzat, siç është tek djemtë, mirëpo gjatë pubertetit, ne të gjithë lëshojmë hormonet që i bëjnë litarët tanë vokalë më të gjatë dhe më të trashë, çka i bën zërat tanë më të thellë.

Zëri juaj mund të tingëllojë ndryshe pas moshës 60 vjeçare.

Në përgjithësi, burrat preferojnë gratë me zë më të lartë se mesatarja, ndërsa gratë preferojnë burrat me zë më të ulët, por jo jashtë rrezes normale. Ndërkaq, një zë i thellë mund të tingëllojë i panatyrshëm.

Është më e lehtë të njihni zërin e një miku që nuk e keni parë me vite të tëra, se sa një familjar të njohur.

Kur pini ujë, ju ‘veshni’ litarët tuaj vokal, që i mban ato të lagësht dhe të shëndetshëm.

Kur humbni zërin tuaj, shpesh nuk mund të trajtohet.

Ndryshimi i zërit shpesh është simptomë e sëmundjes së Parkinsonit.

Comments are closed.