Europol: Janë arrestuar 26 persona për kontrabandë me emigrantë

16

Hagë, 27 maj – Në Belgjikë dhe Francë janë arrestuar 26 persona, anëtarë të një rrjeti kriminal, për kontrabandë të emigrantëve të paligjshëm dhe konfiskimin e tre automjeteve, parave dhe pajisjeve elektronike, publikoi sot Europoli.

Operacioni u krye nga policia e Belgjikës dhe Francës me ndihmën e Europolit, ndërsa gjatë kontrollit të 27 shtëpive, 21 emigrantë u gjetën të cilët u transportuan në vend të sigurt.

Grupi kriminal dyshohet se transportonte emigrantë, kryesisht nga Vietnami përmes Belgjikës dhe Francës për në Britaninë e Madhe dhe besohet se kishte emigrantë të fshehur përpara se të liheshin në destinacionin e tyre të fundit përmes La Mansh.

Për disa muaj, grupi ka transportuar dhjetëra emigrantë në ditë, ndërsa aktivitetet kriminale ishin pjesërisht të rrezikshëm për shkak të kushteve të transportit.

Comments are closed.