Erdogan: Misioni ynë është të krijojmë paqe

10

Trupat turke po vazhdojnë përparimin e tyre në veri të Sirisë pas një sulmi tokësor të nisur si pjesë e Operacionit Pranvera e Paqes, tha Ministria e Mbrojtjes të enjten herët.

Presidenti turk Recep Tayyip Erdogan më herët shkroi në Twitter se misioni i Forcave të Armatosura Turke, së bashku me Ushtrinë Kombëtare Siriane është parandalimi i një korridori terrorist dhe sjellja e paqes në këtë zonë.

“Forcat e Armatosura Turke së bashku me Ushtrinë Kombëtare Siriane sapo filluan #OperationPeaceSpring kundër PKK / YPG dhe terroristëve daesh në veri të Sirisë. Misioni ynë është të parandalojmë krijimin e një korridori të terrorit përtej kufirit tonë jugor, dhe të sjellim paqen në zonë”.

“Operacioni Pranvera e Paqes do të neutralizojë kërcënimet terroriste kundër Turqisë dhe të çojë në krijimin e një zone të sigurt, duke lehtësuar kthimin e refugjatëve sirianë në shtëpitë e tyre. Ne do të ruajmë integritetin territorial të Sirisë dhe do të çlirojmë bashkësitë lokale nga terroristë”.

Recep Tayyip Erdoğan

@RTErdogan

The Turkish Armed Forces, together with the Syrian National Army, just launched against PKK/YPG and Daesh terrorists in northern Syria. Our mission is to prevent the creation of a terror corridor across our southern border, and to bring peace to the area.

Turqia nisi operacionin të mërkurën për të siguruar kufijtë e saj duke eliminuar elementet terroriste dhe për të siguruar kthimin e sigurt të refugjatëve sirianë dhe integritetin territorial të Sirisë, shkruan AA, njofton Klan Kosova.

“Ushtria jonë vazhdon luftën e saj kundër terroristëve, ndërsa përparësia e saj kryesore është mbrojtja e civilëve nga dëmtimi,” tha në Tëitter zëvendëspresidenti i Turqisë, Fuat Oktay.

“Turqia, duke vepruar brenda kornizës së të drejtave të saj që rrjedhin nga e drejta ndërkombëtare dhe “e drejta e vetëmbrojtjes” e përcaktuar në Kartën e Kombeve të Bashkuara, është e vendosur të kullojë kënetën e terrorit që kërcënon kufijtë tanë dhe paraqet një kërcënim për të gjithë botën .

“Pritja jonë më e madhe është që opinioni publik botëror do të ketë të njëjtën vendosmëri në luftën kundër organizatave terroriste”.

Turqia ka thënë se grupi terrorist PKK dhe shtrirja e tij YPG / PYD përbëjnë kërcënimin më të madh për të ardhmen e Sirisë, duke rrezikuar integritetin territorial dhe strukturën unitare të vendit.

Ankaraja gjithashtu ka theksuar se mbështetja e terroristëve nën pretekstin e luftimit të daeshëve është e papranueshme.

Turqia ka një kufi prej 911 kilometrash me Sirinë dhe ka denoncuar prej kohësh kërcënimin nga terroristët në lindje të Eufratit dhe formimin e një “korridori terrorist” atje.