Edhe Twitteri bëhet me “storie”

20

Rrjeti social, Twitter, ka lansuar veçorinë e quajtur “fleets” për gjithë botën. “Fleets” janë postime që zhduken pas 24 orësh, të ngjashme sikur “storiet” në Snapchat e Instagram.

Twitteri më herët kishte prezantuar planet për postimet “e përkohshme”, por veçorinë e kishte testuar në Brazil, Itali, Indi e Kore të Jugut.

“Disa nga ju na thoni se postimi nuk është i përshtatshëm sepse ndiheni se është shumë publike e permanente dhe se ka shumë presion. Për shkak se këto zhduken pas një dite, postimet ‘fleets’ ndihmojnë njerëzit të jenë më rehat për të ndarë mendimet personale dhe ndjenjat”, kanë thënë zyrtarë të Twitterit në njoftimin për “Fleets”.

“Fleets” mund të përmbajnë tekste, fotografi e video. Ato shfaqen në krye të hapësirës kryesore në Twitter dhe në profile të përdoruesve.