EBA e miratoi marrëveshjen për marrëdhënie diplomatike me Izraelin

23

Abu Dabi, 19 tetor – Qeveria e Emirateve të Bashkuara Arabe miratoi sot marrëveshjen për krijimin e marrëdhënieve të plota diplomatike me Izraelin, i cili u nënshkrua në Uashington muajin e kaluar.

Marrëveshja u miratua para vizitës së parë zyrtare të delegacionit të qeverisë të Emirateve të Bashkuara Arabe në Izrael.

“Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Izraeli së bashku do të jenë më të përgatitur për t’iu kundërvënë kërcënimeve malinje të paraqitura nga regjimi iranian, deputetët e tij dhe grupet e tjera ekstremiste”, tha ministri amerikan i Financave Stiven Mnuçin në Abu Dabi.

Mnuçin dhe zyrtarë të tjerë amerikanë do të shoqërohen nga një delegacion nga qeveria e Emirateve të Bashkuara Arabe gjatë vizitës në nesërme në Izrael.

Ministri amerikan mbërriti në Abu Dabi nga Bahreini, ku zyrtarët amerikanë u bashkuan me një delegacion izraelit gjatë rrugës për në Manama për të nënshkruar deklaratë për formalizmin e marrëdhënieve të reja.

EBA dhe Bahreini u bënë shtetet e para Arabe në një çerek shekulli që nënshkruan marr[veshje për të krijuar marrëdhënie zyrtare me Izraelin.