E vërteta rreth Coca-Cola-s

Ka qenë një nga pijet më të njohura rreth globit dhe vazhdon të jetë.

Pije që ka qenë në treg për më shumë se 125 vjet, por asnjë pije tjetër nuk ka kaq shumë mite si Coca-Cola.
E vërteta rreth Cola Cola – e disponueshme në pothuajse 200 vende të botës dhe një nga pijet më të njohura rreth globit. Pijet e kultit kanë qenë në treg për më shumë se 125 vjet – e shpikur nga një farmacist. Ujë, sheqer, kafeinë, acid karbonik dhe fosforik, por receta origjinale është ende sekret.

Çfarë mund të bëjë Cola në të vërtetë?
Megjithëse pothuajse të gjithë e njohin Cola-n si një pije e dëmshme për organizmin e njeriut, por profesor Hans Hauner është një nutritionist në Universitetin Teknik të Mynihut dhe ai e di se çfarë ka të vërtetë Cola në të. Ai mendon se Cola siguron lëngje dhe ka kafeinë, e cila stimulon qarkullimin. Prandaj, konsiderohet e dobishme “.

Një problem e sheh nutritionist në aciditet. Me çdo gllënjkë të cola ju merrni në fosfat automatikisht. Trupi humb stabilitetin e kockave dhe masën kockore. Konsumi i shpeshtë i kësaj pije është shqetësuses, sepse pengon marrjen e kalciumit dhe kalciumi është thelbësor për kockat tona.