“E DËNOJMË TURPËRIMIN PUBLIK” Feministët letër të hapur për Amber Heard

Më shumë se 130 lidere feministe, përfshirë Gloria Steinem dhe Women’s March Action, lëshuan një letër të hapur në mbështetje të Amber Heard, pesë muaj pas vendimit në rastin e shpifjes midis Heard dhe ish-bashkëshortit Johnny Depp. “Ne dënojmë turpërimin publik të Amber Heard dhe bashkohemi në mbështetje të saj. Ne mbështesim aftësinë e të gjithëve për të raportuar partnerin intim dhe dhunën seksuale pa ngacmime dhe frikësime”, thuhej në letër. Në qershor, një juri mbështeti Depp-in në gjyqin e profilit të lartë për shpifje mes tij dhe Heard-it, i cili buroi nga një artikull i dhjetorit 2018 që Heard shkroi për Washington Post, në të cilin ajo pretendonte se ishte bërë “një figurë publike që përfaqësonte abuzimi në familje”.

Emri i Depp nuk u përmend në artikull, por pretendoi në padinë e tij kundër Heard se pretendimet e saj ishin pjesë e një “mashtrimi të përpunuar për të gjeneruar publicitet pozitiv” dhe se ajo kishte abuzuar me të. Avokatët e Depp-it argumentuan se artikulli në mënyrë indirekte i referohej akuzave për abuzim që Heard kishte bërë kur çifti u divorcua në vitin 2016, shkruan abcnews.go.com. Pas një gjyqi të gjatë, juria i dha Depp 10 milionë dollarë për dëmshpërblim dhe 5 milionë dollarë për dëmshpërblim. Vetë letra e hapur adresonte në mënyrë specifike “ngacmimin” me të cilin Heard u përball në internet gjatë gjyqit, duke thënë se ishte nxitur nga “dezinformimi, mizogjinia, bifobia dhe një mjedis i mediave sociale të monetizuara”.