Dy trimat e partisë shijojnë marrjen e pushtetit

8

Një ditë më parë u festua 72 vjetori i çlirimit të Tiranës, ndërsa Ilir Meta dhe Erion Veliaj nderuar kujtimin e dëshmorëve të rënë gjatë luftës, si dhe veteranët që janë ende gjallë. Por një foto e publikuar në rrjetet sociale ka prishur festimet. Duken dy partizanë duke u puthur në buzë më njëri-tjetrin (të paktën kështu duken) në gëzimin e fitores së betejës. Kjo foto tregon dy partizanë që festojnë çlirimin e Tiranës më 17 nëntor të vitit 1944. Fotoja është postuar nga historiani Erald Kapri, i cili e shoqëron atë me këtë diçiturë. “Dy trimat e partisë që po shijojnë marrjen e pushtetit. Tiranë, 17 Nëntor 1944. Foton e gjeni tek ekspozita e Arkivit të Shtetit”.

Comments are closed.