Dy të tretat e të rinjve nuk e njohin Holokaustin

20

Pothuajse dy të tretat e të rinjve amerikanë nuk e dinë se 6 milion hebrenj u vranë gjatë Holokaustit, dhe më shumë se një në 10 besojnë se hebrenjtë shkaktuan Holokaustin, ka gjetur një studim i ri, duke zbuluar nivele tronditëse të injorancës për krimin më të madh të shekulli 20.

“Rezultatet janë tronditëse dhe trishtuese, dhe ato nënvizojnë pse duhet të veprojmë tani ndërsa të mbijetuarit e Holokaustit janë akoma me ne për të shprehur historitë e tyre”, tha Gideon Taylor, presidenti i Konferencës për Kërkesat Materialike Çifute Kundër Gjermanisë (Konferenca e Kërkesave) e cila porositi sondazhin.

Taylor shtoi: “Ne duhet të kuptojmë pse nuk po bëjmë më mirë në edukimin e një brezi të ri për Holokaustin dhe mësimet e së kaluarës. Kjo duhet të shërbejë si një thirrje zgjimi për të gjithë ne, dhe si një hartë rrugore ku zyrtarët e qeverisë duhet të veprojnë”.

Comments are closed.