Dy amerikane të maskuara si gra të moshuara, kanë dashur të vaksinohen pa radhë

34
Talahasi, 22 shkurt – Dy gra amerikane nga shteti Florida janë maskuar si gra të moshuara në mënyrë që të merrnin me mashtrim dozën e dytë të vaksinës, raportojnë mediat amerikane.

Siç kumtoi Zyra e shëndetit publik të qarkut Orinxh në Florida, dy gratë të moshës midis 44 dhe 34 vjeç arritën në vendin e vaksinimit të veshura me kapele, doreza dhe syze për të mbuluar vitet e tyre.

Një video që është përhapur në rrjetet sociale dhe media tregon një oficer policie që flet me gratë për sjellje imorale.

Drejtori i Zyrës së shëndetit publik të Qarkut Orinxh, dr. Raul Pino tha në një konferencë për shtyp se të dy gratë kishin vërtetim që e kishin marrë dozën e parë të vaksinës. Por, nuk kishin mundësi ta merrnin dozën e dytë sepse punonjësit shëndetësorë në vendin e vaksinimit dyshuan në rregullsinë e dokumentave të tyre personale.

Zyrtarët shëndetësorë nuk e dinë se si ata arritën të merrnin dozën e parë të vaksinës dhe nëse edhe atëherë janë maskuar.