Duket sikur aeroplanët po zhyten në oqean: E frikshme dhe shumë e mrekullueshme – ulja në aeroportin Mala

201

Aeroporti Ndërkombëtar Mala është aeroporti kryesor në Maldive dhe i vetmi që ofron fluturime ndërkombëtare në këtë vend ishullor të Azisë Jugore

Aeroporti i cili ndodhet në ishullin Hulhule, pranë ishullit kryesor Mala, është hapur për herë të parë në atë ishull të vogël në Oqeanin Indian në tetor të vitit 1960.

Në atë kohë, aeroporti kishte vetëm një pistë çeliku me madhësi 23 x 914 metra, transmeton Telegrafi.

Pista e re e asfaltit u vu në punë në prill të vitit 1966. Me kalimin e viteve dhe me rritjen e interesit turistik në këtë destinacion të mrekullueshëm, aeroporti është rinovuar dhe është ndërtuar infrastruktura shtesë.

Sot, ishulli-aeroport ka gjithashtu një stacion meteorologjik dhe hotelin Hulhule, i cili është dedikuar për udhëtarët në transit.

Gjithashtu, një pjesë e aeroportit është një hidrodrom, i cili përbëhet nga katër pista për hidroaeroplanët.

Dhe ndërsa disa shijojnë skenën spektakolare derisa zbresin dhe ngrihen nga ai aeroport, të tjerët janë të frikësuar nga vetë fakti që pista, 45 metra e gjerë dhe 3200 metra e gjatë, ndodhet në një lartësi prej vetëm dy metrash, kështu që duket sikur zhytet në Oqeanin Indian.