Dritat e kaltra ndihmojnë në uljen e tensionit

2

Ekspozimi ndaj dritës së kaltër ulë shtypjen në gjak, kanë treguar studimet e realizuara së fundmi.

Në një testim me 14 persona të shëndetshëm është parë se pas qëndrimit për gjysme ore në drita të kaltra nivelet e tensionit të gjakut janë ulur në të njëjtën masë si pas meditimit.

Drita e kaltër stimulon lirimit e oksidit nitrik, i cili relakson venat e gjakut dhe rrjedhimisht ulë edhe tensionin.

Sipas mjekëve kjo mund t’i ndihmojë shumë personat që kanë probleme me shtypjen e gjakut e që nuk mund ta kontrollojnë shtypjen me medikamente.

Comments are closed.