Drejtori Pavleski premton përkrahje financiare për kompanitë për zhvillimin e teknologjive të reja

15

Shkup, 13 janar – Drejtori i Agjencisë për investime të huaja dhe nxitjen e eksportit, Dejan Pavleski sot ka pasur një takim me menaxhmentin e ndërmarrjes Soko Gorica DOOEL me qëllim arritja e vazhdimësisë dhe bashkëpunimit ndërmjet Agjencisë për Investime të Huaja dhe promovimi i eksportet dhe Soko Gorica dhe mundësitë për të rritur prodhimin.

Kompania Soko Gorica është e angazhuar në prodhimin e pijeve frutore në paketimin e letrës, ndër të cilat më të famshmet janë lëngjet “Amigo” dhe “VitaGO”.

Mbështetja financiare që kompania ka marrë është për një periudhë pesë vjeçare baza e dy masave – rritja e investimeve kapitale dhe të ardhurave dhe mbështetja për rritje konkurrenca e tregut.

Kompania është e orientuar drejt eksportit dhe më shumë se 95% e produkteve janë tregtuar tregjet në mbi 30 vende të ndryshme në botë dhe 60 punonjës të cilët janë të përkushtuar ndaj prodhimin dhe tregtimin e më shumë se 30 milion lëngjeve në vit.