DPHM: Prej nesër reshje të rrëmbyeshme lokale

69

Shkup, 25 shtator – Gjatë ditëve në vijim, posaçërisht nesër, si rezultat i aktivitetit të ciklonit, priten reshje të rrëmbyeshme lokale të shiut, në disa vende më intensive me mbi 30 litra në metër katror, në formë të motit të ligë me erë të përforcuar, informon Drejtoria e Punëve Hidro Meteorologjike (DPHM).

“Proceset e këtilla mund të shkaktojnë daljee së ujërave nga shtretërit dhe derdhjen e ujit nëpër rrugët e qytetit në interval aq të shkurtër kohor. Gjithashtu, për shkak reshjeve intensive të shiut lokalisht në disa vende, është e mundur rritja e niveleve të ujit në lumenjtë më të vegjël dhe përrenj, përreth të cilave rekomandojmë lëvizje të kujdesshme”, thonë nga DPHM.

Për lumenjtë e mëdhenj, shtojnë nuk ka rrezik nga dalja e tyre prej shtretërve.

Comments are closed.