Donbasi është pika e dobët e Putinit!

Vladimir Putin do të vizitojë Donbasin kur të jetë koha e duhur, ka thënë zëdhënësi i Kremlinit Dmitry Peskov, duke folur për gazetën ruse “Izvestia” në margjinat e Forumit Ekonomik Lindor (EEF). Zëdhënësi i Kremlinit theksoi se një takim mes presidentit rus dhe atij ukrainas Volodymyr Zelensky do të ishte i mundur me kusht që të dyja palët të arrijnë një marrëveshje për zgjidhjen e situatës aktuale. Megjithatë, kjo ende nuk është në rendin e ditës, raporton TASS. “Sa i përket udhëtimit të presidentit, nuk kam asnjë dyshim se një udhëtim i tillë do të bëhet kur të jetë koha e duhur”, tha Peskov.

Në të njëjtën kohë, përfaqësuesi i Kremlinit kujtoi planet e mëdha ruse në lidhje me zhvillimin e Donbass. “Planet e zhvillimit janë të gjera, shihet se ndërtimet janë duke u zhvilluar, objektet e reja janë duke u vënë në funksion, po bëhen përpjekje intensive për të rikthyer të gjitha sistemet jetike për jetën. Këtu përfshihet furnizimi me ujë, energji elektrike dhe objekte komunale. Puna është intensive, shumë e shumë mijëra njerëz punojnë atje. Nuk ka dyshim se do të vazhdojë”, tha Dmitry Peskov.