Dobitë shëndetësore të majdanozit

Majdanozi është bimë e pasur me shumë elemente kryesore, që ndikojnë drejtpërdrejtë  në organizmin e njeriut.

Ai është një bimë e cila ka në përbërjen e saj kalium, kalcium, fosfor, hekur, magnez, mangan, bakër dhe mikroelemente të tjera të dobishme. Për detoksim të shkëlqyeshëm është e preferuar të zieni çaj nga majdanozi. Përpos pastrimit, shërben edhe për forcimin e gjendrave të lukthit, kundër sëmundjeve të zemrës, veshkave e do të ndikojë edhe në përshpejtimin e metabolizmit.

Gjithashtu majdanozi në përmbajtjen e tij ka dhe apioli dhe miristicina, që ndikojnë në rrjedhën e urinës duke bërë që të largohen infeksionet nga kanali urinar. Flavonoidet me të cilat është i pasur majdanozi ndikojnë si antioksidues. Gjithashtu, majdanozi është tepër i pasur edhe me vitamina A dhe C.