Disa nga shenjat që tregojnë se duhet t’i vendosni protezat

Dhëmbët e shtrembëruar mund të paraqesin problem gjatë gjithë jetës, nëse nuk korrigjohen. Vendosja e protezave është diçka që ju ndihmon të arrini një buzëqeshje të sigurt.

Jo vetëm estetikë, formatimin e dhëmbëve rregullon kryesisht funksionin e gojës si një e tërë, thotë Dr Megha Bansode, eksperte në Healthspring Family Health.

Lexo Edhe:
Këto janë shenjat fillestare të sklerozës
“Stomatologu juaj mund të vlerësojë kërkesën tuaj për mbajtëse që në moshën 7 vjeçare. Fillimi i trajtimit mund të ndryshojë nga personi në person midis 9-14 vjeç’’, thotë ajo.

Advertisements

Sipas Dr. Bansode, janë disa shenja që duhet t’i merrni për bazë në raport me vendosjen e protezave, shkruan IndianExpress, përcjell klankosova.tv.

Dhëmbë të dukshëm të shtrembër

Jo vetëm që pengojnë buzëqeshjen, por edhe aftësinë për të ruajtur higjienën e gojës me larjen ose pastrimin e dhëmbëve me pe. Ushqimi shpesh ngec në mes të dhëmbëve, duke çuar në erë të keqe të gojës dhe sëmundje të mishit të dhëmbëve. Protezat përafrojnë dhëmbët e shtrembër duke ju dhënë buzëqeshjen perfekte.

Vështirësia në përtypje ose funksionim: Një nga funksionet kryesore të dhëmbëve është bluarja e duhur e ushqimit dhe për shkak se dhëmbët e pavendosur nuk takohen me njëri-tjetrin, efikasiteti i përtypjes kompromentohet. Këto çështje të shtrirjes nuk korrigjohen vetvetiu. Trajtimi i shtrëngimeve ose ortodoncisë mund të ndihmojë.

Dhimbja e nofullës dhe klikimi: Dhimbja e nofullës dhe dhimbja e kokës mund të lidhen me dhëmbë të gabuar. Një pickim i pabarabartë mund të shkaktojë presion dhe stres të panevojshëm në kockën e nofullës. Kjo shkakton dhimbje në të gjithë nyjen, duke çuar në dhimbje koke. Klikimi ose hapja mund të ndihet rreth nofullës gjatë hapjes dhe mbylljes së gojës. Këto simptoma shoqërohen me çrregullimin TMJ (artikulacioni temporomandibular). Këshillohet trajtimi ortodontik.