Dinamo, Hajduku, Shkëndija dhe Vardari dëshirojnë ti bashkojnë vëllezërit Sahiti

Suad dhe Emir Sahiti në janar ekziston mundësia që të luajnë bashkë në një ekip. Sipas informatave me të cilat disponon gazeta KOHA dy gjigantët e futbollit kroat Dinamo Zagreb dhe Hajduku i Splitit si dhe aktualisht dy skuadrat më të forta në Maqedoni Vardari dhe Shkëndija, janë vënë në gjah pas dy vëllezërve kosovar. Dëshira e këtyre katër klubeve është që vëllezërit ti shohin në një ekip dhe kontaktet e para më veç i kanë bërë.

Suadi me menaxherin e tij Haris Fakiç

Ndryshe, kur jemi te kontaktet, mësuam se Hajduku dhe Shkëndija kanë kontaktuar klubin aktual të vëllezërve, Rabotniçki, ndërsa Vardari dhe Dinamo, interesin për ata e kanë shprehur tek menaxherët Shkmbin Qormemeti dhe Haris Fakiç. Në fakt sipas asaj që arritëm të kuptojmë menaxherët do të jenë ata të cilët do të vendosin për fatin e vëllezërve Sahiti, kurse me klubin do të diskutohet vetëm për çështjen e dëmshpërblimit, i cili jo zyrtarisht mësuam se është 200 mijë euro për të dytë. Një shumë që nuk shihet të jetë pengesë për asnjërën skuadër duke i marr parasysh me buxhetet financiare që i kanë , sidomos kjo vlen për dy skuadrat kroate Hajduk dhe Dinamo. Ndryshe, për gazetën KOHA, Suad Sahiti, thotë se ai dhe vëllai i tij Emiri nuk janë të preokupuar me faktin se ku do të vazhdojnë karrierën e tyre. Ata u besojnë vendimeve që do ti sjellin menaxherët e tyre Qormemeti dhe Fakiç.

“Do të ishte një ëndërr që të luaj së bashku në një ekip me vëllain tim. Kam thënë edhe më herët edhe prapë po e përsëris. As unë por as vëllai im Emiri, nuk jemi të preokupuar me ofertat, sepse ajo është punë e menaxherëve Shkumbin Qormemeti dhe Haris Fakiç. Këtë punë ua kemi lënë atyre në dorë dhe nuk dyshojmë se do të bëjnë zgjedhjen e duhur. Tani kur jemi në pushim, ne po vazhdojmë individualisht të stërvitemi vetëm e vetëm për të mbajtur formën”, tha për KOHA, vëllai më i madh Saudi. (koha.mk)