Dimitrov nga Parisi: Kemi shans historik në tetor të marrim datë për negociata me BE-në

8

Paris, 9 shtator – Marrja e një vendimi pozitiv për të filluar negociatat e pranimit me BE-në është të pranosh dhe të vlerësosh konkretisht rezultatet dhe arritjet e dukshme, të cilat njëkohësisht do të krijojnë impuls të ri për ne, për të gjithë rajonin dhe BE-në, tha Ministri i Jashtëm Nikolla Dimitrov në takimet e tij në Paris me Amelie de Montschallen, Sekretare e Shtetit në Ministrinë e Evropës dhe Punëve të Jashtme, si dhe me Coleman Bon, këshilltar i Evropës për kabinetin e Presidentit Emmanuel Macron.

“Me Marrëveshjen e Prespës kemi arritur të arrijmë një kompromis të vërtetë evropian me miqtë tanë krekë në një rajon ku nuk ka ndonjë kompromis. Qëllimi ynë është të bëhemi një vend evropian, që do të thotë, mbi të gjitha, sundimi i ligjit. Kemi një shans të madh të suksesit të ndërsjellë në tetor”, tha Dimitrov, duke thënë se kjo mundësi historike duhet të përdoret dhe në tetor vendi të marrë një vendim për të filluar negociatat e pranimit me BE.