Dimitrov në Bruksel në takime me deputetë evropianë

5

Mirëkuptim të plotë për pritjet tona dhe aspiratat evropiane dhe shprehje të shpresë se liderët evropianë megjithatë do të arrijnë konsensus rreth vendimit të merituar për fillimin e negociatave me Maqedoninë e Veriut ishin shprehur në takimet ndaj shefit të diplomacisë Nikolla Dimitrov sot në Bruksel i realizoi me disa deputetë evropianë.

Dimitrov sot pati takime të ndara me eurodeputetin të EPP-së Mihael Galer, eurodeputetin nga Holanda, të SD Kati Piri dhe Dubravka Shuica, eurodeputete e EPP-së.

Në takimet, siç bëri të ditur MPJ, janë shkëmbyer mendime për hapat e ardhshëm, si dhe për implikimet në rast të mosmarrjes së vendimit në vend, me gjerë në rajonin e Ballkanit Perëndimor, si dhe për vetë kredibilitetin e perspektivë së premtuar evropiane.

Dimitrov pasdite u bashkëngjitet aktiviteteve të programit të kryeministrit Zoran Zaev – takime me eurokokmisarin për zgjerim Johanes Han, kryetarin e Parlamentit Evropian Davis Maria Sasoli, si dhe me kryetarin e Këshillit Evropian Donald Tusk.

Comments are closed.