Dështimet e teknologjisë që përcollën 2016-ën

11

Jo rrallëherë produktet e sjellura nga teknologjia e fundit dështojnë. Ky vit që po lëmë pas përveç që ka qenë shumë i suksesshëm në aspektin e prurjeve të reja, ka pasur edhe dështime që i kanë kushtuar shumë shtrenjtë pronarëve të kompanive.

ORAT E ZGJUARA. Pebble ishte kompania e parë e cila krijoi orët e para të zgjuara, fitimi i të cilave nuk shkoi siç u mendua nga kompania. Në vitin 2012 kjo kompani shpenzoi 10milionë dollarë për këto ora, pastaj 20milionë dollarë në vitin 2015, dhe arriti me gjithë këto investime t’i shesë afër 2milionë ora, jo më shumë, çka i kushtoi më shumë krijimi i tyre sesa fitimi që mori nga to. Në fillim të këtij dhjetori “Pebble” shiti pjesët kryesore të biznesit, për shkak se nuk kishte punë.

SAMSUNG. Galaxy Note 7 u lajmërua si një nga smartphone më të mirë të bërë ndonjëherë. Por, nuk shkoi gjatë dhe konsumatorët filluan të ankohen kur bateritë e tyre filluan të shpërthenin me flakë në xhepat e tyre. Samsung pastaj mori vendim ta ndërpresë prodhimin e tyre, edhe pse sjellja në treg e tyre i kushtoi me miliona.

PAPER. Dy vjet më parë, Facebook prezantoi programin “Paper”, me të cilën do të mund t’i lexonim artikujt, dhe kjo u vlerësua edhe nga iOS. Por, facebook vazhdoi ndërtimin e artikujve Instant, të cilat lejojnë njerëzit të lexojnë tregimet direkt në News Feed në aplikacionin origjinal të facebook-ut. Këtë verë, Paper  u tërhoq nga tregu duke thënë se provuan të sjellnin diçka të re në teknologji por nuk ia dolën.

SUNRISE. Ky ishte një aplikacion popullore dhe i lehtë për ta përdorur kalendarin. Por, pasi Microsoft e bleu atë për më shumë se 100 milionë $, ajo ishte vetëm një çështje kohe para se të mbyllej krejtësisht. Aplikacioni i pavarur “ Sunrise” është mbyllur në gusht, dhe funksionet e tij janë bartur te Outlook.

SHUDDLE. Shuddle një aplikacion i cili qe i mirëpritur për disa prindër kur fëmijët e tyre udhëtonin jashtë qytetit, për t’i kontrolluar ata mirëpo nuk u shit sa pritej dhe kështu u mbyll pas dy viteve punë.

Comments are closed.