Departamenti infektiv i Shtipit ka mbetur me dy infektologë

9

Shtip, 25 shtator – Spitali klinik i Shtipit ka mbetur me dy infektologë për pacientët nga i gjithë rajoni lindor. Problemi me mungesën e mjekëve në Repartin e sëmundjeve infektive zgjidhet me rotacionin e mjekëve nga departamentet e tjera.

Drejtori i Spitalit klinik-Shtip, Alen Gjeorgjiev thotë se problemi u shfaq pasi një nga infektologët shkoi në pushim mjekësor, ndërsa Spitali i përgjithshëm në Strumicë e ktheu infektologun në spitalin shtëpiak, për shkak të numrit të madh të të infektuarve të rinj në këtë rajon.

“E menaxhojmë punën me stafin tonë, së bashku me internistët dhe kardiologët nga spitali ynë klinik, plotësohen detyrat, disa nga onkologët që punojnë në spital dhe katër mjekët e përgjithshëm që janë pranuar dhe janë sekondarë thirren për ndihmë dhe ata kontribuojnë në punën e Departamentit të sëmundjeve infektive”, thotë Georgiev.

Aktualisht, 35 pacientë janë të shtruar në spital në Qendrën rajonale Kovid në Shtip dhe katër janë të dyshuar. Ka pacientë nga i gjithë rajoni lindor, por sipas numrit ata dominojnë nga rajoni i Dellçevës. 

Comments are closed.