Citroen prezanton modelin hibrid C5 Aircross

Kompania franceze Citroen prezantoi një version hibrid të modelit të saj C5 Aircross, shkruan Autoblog. Citroen ka pasuruar ofertën e SUV C5 Aircross me një version hibrid plug-in, i cili i bashkohet opsioneve tashmë të disponueshme me naftë dhe benzinë.

Vetura Hybrid 136 përfshin shtimin e teknologjisë hibride 48 V në motorin me benzinë ​​Puretech. Citroen pretendon se falë motorit elektrik 21 kW dhe transmetimit automatik me 6 shpejtësi, motori 1.2 litërsh 134 kuaj fuqi arrin deri në 30 për qind kursim të karburantit kur vozitni në qytet. Ky motor Euro 6 emeton 129 gram CO2/km, pothuajse 12 për qind më pak se versioni me naftë dhe 15 për qind më pak se versioni me benzinë ​​“të pastër”.

Çmimet midis hibridit dhe naftës nuk ndryshojnë shumë, edhe pse motori është krijuar posaçërisht për hibridizim. Rreth 40 për qind e pjesëve janë krejtësisht të reja dhe të konfiguruara në mënyrë që teknologjia e re hibride të mos rrezikojë hapësirën në bagazh dhe në brendësi.

Advertisements