Chelsea dhe Arsenali në gjyq për abuzim seksual

Vazhdon studimi mbi abuzimin seksual në futbollin anglez. Zzbulimet tronditëse dhe të tmerrshme kanë tronditur ekuilibrin jo vetëm në qarqet sportive të nivelit më të ulët, por edhe 5 klube prestigjioze të Premier League, me bazë në Londër: Arsenal, Chelsea, Crystal Palace, Tottenham dhe West Ham. Kjo është ajo që ka zbuluar Policia Metropolitane, e cila ka marrë 255 ankesa, të cilat kanë të bëjnë me 77 individë të lidhur me klubet e Londrës. Hetimi, gjithashtu, përfshin 66 ekipe joprofesionale, ose amatore. Sipas shefit të policisë metropolitan, Ivan Balhatchet, “agjentët specialë po hetojnë në sajë të mesazheve të marra.” Sondazhi i Londrës është vetëm një pjesë e të gjithë hetimit, që ka parë më shumë se 500 ankesa dhe 184 të dyshuar. Këto abuzime realative lidhen me botën e futbollit, ku skandale të tilla në Angli nuk mungojnë vazhdimisht.