Çfarë rrezikon njeriu që goditi me shuplakë Macronin?

68

Këtë të martë, 8 qershor, duke udhëtuar në Drôme, në Tain-L’Hermitage, Emmanuel Macron u qëllua me shuplakë nga një burrë në mesditë. Dy persona u arrestuan më pas dhe u morën në paraburgim nga policia. “Njeriu që u përpoq të godiste me shpullë presidentin dhe një individ tjetër aktualisht po dëgjohet nga brigada e xhandarmërisë Tain-L’Hermitage”, i tha prefektura AFP. Çfarë rrezikon njeriu që bërtiti “Montjoie Saint-Denis!” (poshtë me Macroninë) dhe goditi me shuplakë kreun e shtetit? Presidenti konsiderohet të jetë një person që mban autoritet publik.

Kështu, sipas nenit 222-13 të Kodit Penal, “dhuna që rezulton në paaftësi për punë prej më pak se ose e barabartë me tetë ditë ose e cila nuk rezultoi në ndonjë paaftësi për punë dënohet me tre vjet burgim dhe 45.000 euro”. gjobë “. Ky padyshim është ndëshkimi maksimal i shkaktuar dhe do të varet nga gjykatat për të vendosur mbi sanksionin që do të shqiptohet ndaj këtij njeriu. Përveç kësaj, prokurori publik i Valence njoftoi se një ankesë do të “depozitohej në orët e ardhshme nga prefekti”. Ai gjithashtu tha se një hetim, i udhëhequr nga xhandarët e Drôme, ishte hapur për “dhunë pa ITT ndaj një personi që mban autoritet publik”.