Çfarë po ndodh? Infermierët e Pentagonit kurs trajnimi për zombie

62

Departamenti amerikan i Mbrojtjes është duke përdorur një kurs onlinë të animuar mbi pandeminë, (virusi që prek popullatën) e mumjeve, për të mësuar infermierët ushtarake që të jenë në detyrë për shëndetin e popullatës. “Ka udhëzime nga Pentagoni për një shpërthim të mumjeve”, shkruan “RT.com”. Infermierët ushtarakë po studiojnë për doktoraturën e tyre në Universitetin e “Shërbimeve të Shkencave të Kujdesit Shëndetësor (USU)“. Ky projekt, përshkruan mumje brenda Muzeut Kombëtar të Historisë Natyrore. Gjithashtu përfshin videoklipe të shfaqjes së  presidentit duke bërë një “Shtet të pandemisë Zombi”, adresa të ndryshme, pasojat e virusit mumje, duke përfshirë “postera anti-mumje të shpërndara në të gjithë qytetet. Kursi përmban një histori të animuar rreth një epidemie me mumje në Uashington, DC. Ai është zhvilluar nga Doktoreshë Catherine Ling, Asistente, profesoreshë dhe infermiere, duke fituar një çmim prestigjioz të mësimdhënies në “Award Innovation Sakai” në vitin 2015. “Në përdorëm pjesën narrative për epideminë e mumjeve me animacione për të ndihmuar nxënësit të angazhohen në përmbajtje”, shpjegoi Ling në një njoftim rreth kursit. “Studentët duhet të aplikojnë teoritë dhe modelet e shëndetit publik që ata kanë mësuar në kurs për rastin e një apokalipsi të mumjeve”.  “Historia e mumjeve  përmban një material interesant dhe ideja e realizimit online ndihmon që mësimi të jetë më koheziv, tha Ling. Kjo narrativë kohezioni e bën më të lehtë për të kujtuar materialet, që më pas ata të aplikojnë në emergjencat e shëndetit të vërtetë të jetës të tilla si shpërthimet e Ebola, virusit Zika ose gripit të derrit”, shtoi Catherine Lin. “Studentët janë caktuar të përjetojnë divizionin imagjinar sipas Departamentit të Mbrojtjes, të cilët duhet të merren më apokalipsin e mumjeve duke nxjerrë në skenë karantinën, administrimin për vaksinat dhe marrjes së burimeve ndërkombëtare, duke iu përmbajtur udhëzimeve aktuale të Pentagonit”, shpjegoi Lin. Kampusi i shkollës është e vendosur në Bethesda, Maryland,  jashtë Uashingtonit, me një buxhet total prej 146.300.000 dollarë.

Comments are closed.