Certifikohen dhjetë pastrues të oxhaqeve

Në shkollën e mesme “Zdravko Cvetkovski” në Shkupi, sot u janë ndarë certifikatave e pastruesve të oxhaqeve dhjetë kandidatëve të cilat paraprakisht nën organizimin e Qytetit të Shkupit e mbaruan kursin për pastrues të oxhaqeve. Sipas të dhënave të institucioneve shtetërore në Shkup dhe rrethinë mbi 45 për qind e amvisërive gjatë sezoninit të dimir ngrohen me drunj, të cilët brenda kohe ndikojnë ndotjen e ajrit. Informacionet e Qytetit të Shkupit flasin se në kryqytet ekzistojnë mbi 60 mijë oxhaqe, të cilat rrallë herë pastrohen.