Canada Reali, qyteti spanjoll që jeton në varfëri dhe terr

52

Cañada Reali një qytet në jug të Madridit, është një nga lagjet më të varfra të Evropës. Pos kësaj, janë duke u përballur me mungesë të energjisë elektrike që nga dy tetori.

Saida Chadou, është një nga tetë mijë banorët e qytetit që është detyruar të përdorë qirinj çdo natë. Ajo ka një vajzë 3-vjeçare e cila rënkon nga një sëmundje e mushkërive dhe kërkon ndihmë mjekësorë.

“Është një turp. Jeta e vajzës sime tani varet nga energjia elektrike sepse ajo ka një pajisje që duhet ta përdorë kur ka probleme me frymëmarrjen”, ka thënë Chadou për euronews.

Ajo rrëfen autoritetet e vendit i kanë thënë se janë të njoftuar me rastin e vajzë dhe nuk ka pse të ankohet më.

Cañada Real është një zonë e vogël që neglizhohet vazhdimisht nga autoritetet. Pos problemit të mungesës së energjisë eletrike, ky qytet ka mungesë edhe të shërbime publike si përdorimi i transportit uran.