BUKUROSHET QË ÇMENDEN ENVERIN. Fotografi sjell pamjet e rralla nga komunizmi

13

Janë publikuar disa fotografi të mjeshtrit të mirënjohur Petrit Kumi, i cili ka lënë gjurmë shumë të rëndësishme në historinë e fotografisë shqiptare para viteve 1990.

Petrit Kumi, mjeshtri me një karrierë gjysmëshekullore në fotografinë e shtypit është sot i fundmi i një plejade fotografësh shqiptarë, që ruan ende emocionet dhe sfidat e një kohe tjetër të fotografisë, krejt e ndryshme nga kjo e sotmja.

Atëherë asgjë nuk ishte digjitale, e çastit. Përkundrazi, rezultati i shkrepjes së kërkuar vinte pas orësh të tëra pritje në dhomën e errët. Më poshtë po përcjellim disa nga shkrepjet e tij më të mira.

 

Comments are closed.