Buçkovski është optimist, ai pret që Bullgaria të heqë bllokadën

Shkup, 2 janar – Në një intervistë për BGNES, i dërguari special i Maqedonisë së Veriut në Bullgari për zgjidhjen e mosmarrëveshjes mes dy vendeve shprehu një dozë optimizmi se Bullgaria do të heqë veton e Kiril Petkovit për Maqedoninë e Veriut.

“Në vitin 2021 Bullgaria nuk kishte qeveri të rregullt për 8 muaj. Në vend u mbajtën tre zgjedhje parlamentare dhe një presidenciale. “Kjo ndikoi seriozisht në përpjekjet tona për të gjetur një zgjidhje të pranueshme reciprokisht dhe për të hequr bllokadën në rrugën tonë drejt BE,” tha Buçkovski.

Sipas tij, “përkundër këtyre rrethanave të paparashikuara, është bërë përparim në ndërtimin e besimit mes dy vendeve”.

Advertisements

“Në vitin 2022 pres që të arrihet një zgjidhje e pranueshme reciprokisht me Bullgarinë. Një zgjidhje që do të bazohet në respektin e ndërsjellë dhe do të ruhet. Bllokada bullgare do të hiqet. “Fillimi i negociatave me BE më në fund do të jetë një realitet,” tha Buçkovski për BGNES.