Britaniku krijon skuterin 6.7 metra të gjatë, pret njohjen nga Guinness (FOTO)

Një shpikës britanik po kërkon njohjen e rekordeve botërore “Guinness” për një skuter lëvizës 6,7 metra të gjatë që ai beson se është më i gjati në botë. Kevin Nicks, 57 vjeç, i cili më parë fitoi Rekordet Botërore Guinness për krijimin e kasolles më të shpejtë të motorizuar në botë dhe karrocës më të shpejtë në botë, tha se vendosi të merrte titullin e skuterit më të gjatë në botë, pasi zbuloi se rekordi aktual qëndron në 3 metra.

Nicks, nga Chipping Norton, Angli, tha se rregullat e Guinness përcaktojnë se krijimi i tij duhet të jetë një skuter standard i lëvizshmërisë pa rrota në mes, për të mbështetur peshën shtesë. Nicks tha se do t’i duhet të demonstrojë se skuteri mund të udhëtojë të paktën 99 metra nën fuqinë e tij për t’u kualifikuar për titullin. Shpikësi tha se do të provojë zyrtarisht rekordin më vonë këtë muaj në Elvington Airfield në Yorkshire, Angli.