Britania ende kërcen me muzikën e BE-së!

Partia konservatore është e përçarë nga ndarja, nuk beson në Brexit, i intereson shumë pak Bashkimit Europian dhe është praktikisht e lirë nga vlerat konservatore. Padyshim, marrëveshja e Johnson-it është e kotë, por nuk është Brexit. Ne kemi ende punë për Brexit. Si një ish-deputet i Partisë Brexit, është detyra ime të luftoj për Brexit

 

Nga Ben HABIB

“Vendi do të largohet nga BE. Ne do të marrim përsëri kontrollin e ligjeve tona, kufijve tanë, parave tona dhe peshkut tonë”. Tingëllon e njohur? Epo, sikur të ishte e vërtetë. E vërteta është se Boris gënjeu. Sigurisht, tre vjet më parë ne u larguam nga Komisioni Evropian, Këshilli i BE-së, Këshilli Evropian dhe madje edhe Parlamenti Evropian. Por ata nuk na lanë. Mbretëria e Bashkuar ka ngecur në një zonë të tmerrshme që rrotullohet rreth BE-së, në orbitën e saj antipatike. Irlanda e Veriut mbeti pas në Tregun Unik të BE-së për mallrat me një kufi poshtë Detit Irlandez. Ai i nënshtrohet ligjeve të BE-së të gjykuara nga një gjykatë e BE-së. Protokolli i Johnson-it për Irlandën e Veriut theu bashkimin e Britanisë së Madhe dhe Irlandës së Veriut. Është një akt i vetëdëmtimit të pashembullt kushtetues.

Advertisements

Traktati i tij i ri me BE-në nënshkroi Britaninë e Madhe në një fushë loje të barabartë të BE-së mbi ndihmën shtetërore, konkurrencën, punësimin dhe ligjet mjedisore.

Ne nuk kemi dorë të lirë për të mbështetur biznesin britanik. Nuk mund të blejmë më parë britanikët. Dhe ne jemi të përkushtuar, me të njëjtin traktat, të kemi zero neto deri në vitin 2050. Ne jemi të ndaluar të hartojmë një drejtim për Mbretërinë e Bashkuar, duke vënë në plan të parë interesat britanike. Ne ende po jetojmë me ligjet, rregulloret dhe politikat e BE-së. Migrimi, legal dhe ilegal, është jashtë kontrollit. Ishin 6.5 milionë qytetarë të vendeve anëtare të BE-së që iu dha e drejta për të qëndruar në MB. Një rekord prej 1 milion njerëz emigruan në MB në vitin deri në qershor 2022. Industria jonë e peshkimit, e cila ishte në qendër të fushatës së referendumit të Johnson dhe fitores në zgjedhje, u harrua. BE-ja, me shumë dashamirësi, na ka lejuar paksa të rrisim kontrollin mbi ujërat tona, por shumica dërrmuese e peshqve ende po kapet nga BE-ja në varkat e tyre fabrikash të mëdha.

Pavarësisht premtimeve të shumta dhe kohës së mjaftueshme, Johnson dhe pasardhësit e tij nuk kanë arritur të rregullojnë marrëveshjen e tyre të keqe.

Ata nuk do ta mbarojnë kurrë Brexit-in. Partia konservatore është e përçarë nga ndarja, nuk beson në Brexit, i intereson shumë pak Bashkimit Europian dhe është praktikisht e lirë nga vlerat konservatore. Padyshim, marrëveshja e Johnson-it është e kotë, por nuk është Brexit. Ne kemi ende punë për Brexit. Si një ish-deputet i Partisë Brexit, është detyra ime të luftoj për Brexit. Në të vërtetë, është detyrë e kujtdo që ka bërë fushatë të largohet, të bëjë të njëjtën gjë. E di që shumë nga ish-kolegët e mi ndihen njësoj si unë. Tre vjet më vonë, lufta e vërtetë për ta çliruar vendin nga BE vazhdon. (Express UK)