Borisov kërkoi dorëheqje nga tre ministra

27

Sofje, 15 korrik – Kryeministri bullgar, Bojko Borisov sot kërkoi dorëheqje nga ministri i Financave, Vlladisllav Goranov, Ministri i Punëve të Brendshme, Mlladen Marinov dhe ministri i Ekonomisë, Emill Karanikollov.

Vendimi është marrë pas takimit midis liderit të partisë GERB dhe kryeministrit bullgar Bojko Borisov dhe koordinatorët lokalë të partisë.

Gjatë takimit, koordinatorët e partisë kanë kërkuar nga Borisovi t’i largojnë tre ministrat për shkak të refuzimit të propozimeve se GERB dhe tre ministrat kanë qenë të varur drejtpërdrejt nga Lëvizja për të drejta dhe liri (LDL) dhe deputeti Deljan Peevski. Sipas koordinatorëve rajonalë, GERB nuk e ka merituar të kritikohet për shkak të spekulimeve lidhur me DPS.

GERB thekson se partia e çmon lartë kontributin e ministrit të Financave, Vlladisllav Goranov për pranimin e Bullgarisë në dhomën e pritjes së Eurozonës dhe politikës e zbatuar për stabilitet financiar.

Comments are closed.