Bolsonaro i vendosi veto ligjit për mbajtjen e detyrueshme të maskave

20

Brazil, 3 korrik – Presidenti brazilian, Zhair Bolsonaro i vendosi veto ligjit për mbajtjen e maskës në vendet publike dhe mbajtjen e detyrueshme në transportin publik.

Vetoja gjithashtu përfshin përdorimin e detyrueshëm të maskës në administratën publike, ndërtesat tregtare, industriale dhe fetare, si dhe në ambientet ku mblidhen shumë njerëz.

Institucionet nuk janë të detyruara të ofrojnë maska falas ​​për punonjësit dhe klientët.

Kah fundi i qershorit, një gjykatës federal në Brazil e urdhëroi Bolsonaron të mbajë maskë për fytyrë në publik pasi një lider ekstrem i të djathtës refuzoi t’i zbatonte masat e kontrollit të koronavirusit në Brazil.

Kreu i shtetit rregullisht i shkel masat e distancës fizike në kryeqytet, shtrëngon duart dhe i përqafon mbështetësit në tubime, organizon zgara, shkon në fusha për qitje dhe shkon në restorante të ushqimit të shpejtë, dhe është vazhdimisht pa maskë”, transmeton Bgnes.

Që nga fillimi i epidemisë, në Brazil janë regjistruar 1.496.858 raste të Kovid-19 , nga të cilët 61.884 njerëz kanë vdekur.