Biden i drejtohet amerikanëve: Ndihma po vjen

199

Presidenti i zgjedhur i SHBA-së, Joe Biden u ka premtuar ndihmë të gjithë amerikanëve të shtypur nga kriza ekonomike që Sekretari i tij i ardhshëm i Thesarit, Janet Yellen e quajti një tragjedi amerikane.

Ndërsa pandemia e COVID-19 në pranverë shkaktoi krizën më të keqe që nga viti 1929 dhe ndërsa rimëkëmbja ngadalësoi një valë të re infektimi, demokrati i bëri thirrje Kongresit të kalojë një program të fortë ndihme pa vonesë.

“Ne po ua dërgojmë këtë mesazh të gjithë atyre që po luftojnë tani: Ndihma po vjen”, tha Biden në selinë në Wilmington, Delaware, ku prezantoi ekipin e tij ekonomik, transmeton Telegrafi.

“Shumë njerëz mezi ushqehen dhe paguajnë faturat dhe qiratë. Është një tragjedi amerikane”, tha Yellen, ministrja e ardhshme e financave.

Biden krijoi një ekip që përbëhet kryesisht nga gratë, anëtare të pakicave dhe anëtare të administratës së Barack Obamas. Sipas tij, këta janë njerëz që do të dinë të përballojnë sfidat me të cilat përballet ekonomia amerikane.

Për miliona amerikanë që kanë humbur vendet e tyre të punës dhe orët e tyre të punës janë shkurtuar, kjo ndihmë duhet të jetë e shpejtë, përfundoi Biden, duke përsëritur premtimin për të krijuar punë të paguara mirë dhe për të ulur pabarazinë.