BESA: E mbështesim punën e ambasadorit Bejli

24

Pas reagimit jodiplomatik dhe të palogjikshëm të disa qarqeve politike dhe mediale në Maqedoni kundër punës së ambasadorit të SHBA-ve në Shkup, Xhes Bejli, Lëvizja BESA i bashkohet komunitetit të arsyes dhe logjikës në Maqedoni, duke i dhënë mbështetje të plotë ambasadorit Bejli. BESA, siç thuhet në kumtesë, konsideron se ambasadori Bejli në asnjë rast nuk i ka tejkaluar kompetencat e tij prej diplomati, ndërsa gjatë gjithë kohës ka qenë i përkushtuar në avancimin e demokracisë në vend. Për këtë arsye BESA gjen rastin që ta falënderojë ambasadorin Bejli dhe, në përgjithësi, Shtetet e Bashkuara të Amerikës për mbështetjen e ofruar ndaj Republikës së Maqedonisë në rrugën e saj euro-atlantike.

Comments are closed.