Benny Gantz u zgjodh kryetar i Parlamentit të Izraelit

20

Jerusalem, 26 mars – Rivali kryesor i kryeministrit izraelit, Benjamin Netanjahu, Beni Ganc sot është zgjedhur kryetar i Parlamentit.

Me mbështetje vetëm të pjesërishme nga partia Kaltër e Bardhë dhe mbështetje nga Likudi djathtist i kryeministrit izraelit Benjamin Netanjahu, Ganc u zgjodh me 74 vota “për” në Kneset i ili ka 120 vende.

Ky hap e lë të hapur mundësinë për marrëveshje për rotacion të Gancit dhe Netanjahut në funksionin e kryeministrit, komentojnë agjencitë botërore.

Comments are closed.