Bekteshi: Përmes negociatave me tregtarët do të arrijmë te ligji adekuat për tregje

Shkup, 11 shkurt – Përmes bisedave me të gjitha palët e prekura do të mundohemi  të gjejmë zgjidhje adekuate  për Ligjin për tregti në tregjet e gjelbra, porositi sot ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi.

“Si ministër i Ekonomisë kompetent për Ligjin për tregti në tregjet e gjelbra  konsideroj se duhet të ketë ligj, por nuk do të jetë  si ai aktual. Dispozitat e ligjit në mënyrë të hapur do t’i dakordojmë  me të gjitha palët e prekura   dhe do të sjellim vendim,  duke e marrë parasysh  se kemi mjaft kohë  sepse ligji është anuluar për vitin e ardhshëm”, deklaroi Bekteshi  në përgjigje të pyetjes së gazetarëve  pas nënshkrimit të Memorandumit për mirëkuptim me homologun kosovar Valdrin Luka.

Ai theksoi se  javën e kaluar së bashku me kryeministrin Zoran Zaev kanë pasur takim me tregtarët e Bit Pazarit dhe Tregut të Gjelbër  në të cilin janë dakorduar edhe ata t’i përfshijnë në grupin e punës  për ligjin e ri.