“Bar do hamë dhe dorën s’do e shtrijmë”, punët më skllavëruese në komunizëm që përktheheshin në “dashuri” për Enverin

Në komunizëm për të blerë bukë sallam ose mish të grirë, duhet të merrje një tip kuponi që quhej tollon. Dhe kjo bëhet fjalë për qytetin pasi fshati e gëzonte këtë “privilegj” veç me raste festash.

Ky ishte shpërblimi për punët e rëndomta që bëheshin në atë kohë. Edhe pse punohej shumë, pagesat dhe shërbimet ishin tepër të ulëta dhe aspak justifikuese.

Më poshtë do të mund të gjeni disa prej fotografive nga ai sistem.

Edhe pse ndokush mund të ketë nostalgji (dhe kjo është normale), fotografitë tregojnë një realitet mjaft të zymtë.(TemA)